Wrong Turn 3: Left for Dead

En grupp förrymda fångar och ett par fängelsevakter är djupt inne i skogarna i West Virginia när de blir attackerade två invalider och missbildade ”saker”.

Regi:
Declan O'Brien
Genre: Skräck
Skådespelare: Tom Frederic, Janet Montgomery m.fl.
Utgivnings år: 2009
Mitt betyg: 2/5

Äntligen är den här, gud vad jag har väntat. Måste säga att jag tyckte om den första väldigt mycket men den andra sög. Så om jag ska vara ärlig så hade jag absolut inga höga förväntningar på denna, men ändå otroligt kul att det har kommit en till.
Visst denna fungerar att titta på, början är väldigt B men den tar sig. Lite smått seg och långtråkig på vissa delar men en helt okej film.



PERSONAL EFFECTS

Efter att ha förlorat familjemedlemmar försöker både Linda och Walter handskas med sina öden. De finner varandra genom en osynlig bindning och deras gemensamma öden, smärta och frustration leder
till en romans...

Regi:
David Hollander
Genre: Drama
Skådespelare: Michelle Pfeiffer, Ashton Kutcher m.fl.
Utgivnings år: 2009
Mitt betyg: 3/5

Den var bra men väldigt mörk, otroligt många känslor.
Se värd, men är du en person som tar åt dig av alla känslor så var försiktig med denna film. Den sitter kvar i tankarna en rätt lång tid efter.




Little miss Sunshine

Mörk komedi om den minst sagt märkliga familjen Hoover. Historien kretsar kring Olive, den sjuåriga dottern som vill bli skönhetsdrottning. Alla i familjen tvingas gå ihop för att hjälpa henne nå sin dröm.

Regi:
Jonathan Dayton, Valerie Faris
Genre: Drama, Komedi
Skådespelare: Toni Collette, Greg Kinnear m.fl.
Utgivnings år: 2006
Mitt betyg: 3/5

En härlig film som berör. Man blir inte riktigt klok på denna familj, men man kan verkligen inte låta bli att le åt dem.
Tycker de har ett bra budskap, att man inte behöver vara jätte smal osv. för att ställa upp i en skönhetstävling. Har man en dröm så ska man gå efter den.
Finns en scen som verkligen berör så mycket så att det nästan kom en tår.


För er som känner att ni har lust att se den så visas den på TV4 nu på lördag den 24/10 kl.21.30


Annons


Kändisfödelsedag

Grattis Eva Röse, som i dag fyller 36 år.

Röse började som programledare, tillsammans med Alice Bah och Johan Pettersson, för SVT:s Disneyklubben och studerade sedan på Teaterhögskolan i Stockholm. Hon tog examen 1998 och har haft roller såväl på film som på Dramaten och Stockholms stadsteater. Hon är UNICEF-ambassadör sedan 2007.

Filmer hon har medverkat i:
Adam och Eva, Kopps, Göta kanal 2, Att göra en pudel, Rallybrudar osv..


My life in ruins

Georgia får sparken från sitt lärarjobb och tvinga försörja sig som bussguide bland Greklands ruiner, för minst sagt krävande amerikanska turister. Hon är också på jakt efter den stora kärleken, men har precis börjat ge upp hoppet när slumpen sammanför henne med den siste man hon hade väntat sig.

Regi:
Donald Petrie
Genre:
Komedi
Skådespelare: Nia Vardalos, Richard Dreyfuss m.fl.
Utgivnings år: 2009
Mitt betyg:
3/5

Absolut en se värd film, fungerar perfekt en dag då du inte orkar tänka utan bara vill flyta med. Lite seg ibland men den berör lite.
        Lyssna och ta till er allt som Irv säger, han har en hel del bra kommentarer man absolut måste lägga på minnet.


17 Again

Mike, 37, är inte nöjd med livet. Han har jobbat 18 år på samma arbetsplats utan att befordras, han är nyskild och han har knappt någon kontakt med sina barn. Livet har inte riktigt blivit som han tänkt sig. Annat var det i high school då Mike var stjärnan i basketlaget och killen som fick dejta skolans snyggaste tjejer.
En sen kväll när Mike är på väg hem i regnet ser han vaktmästaren från high school stå vid räcket på en bro. När han stannar bilen försvinner mannen och i sin iver att finna honom trillar Mike över räcket. Han vaknar upp nästa dag hos sin kompis, och upptäcker han att han inte längre är sig själv. Han har förvandlats till en gänglig 17-åring igen.


Regi:
Burr Steers
Genre:
Komedi
Skådespelare: Zac Efron, Leslie Mann, Michelle Trachtenberg m.fl.
Utgivnings år: 2009
Mitt betyg: 4/5

Härlig film med väldigt många bra kommentarer som kan påverka.
Även om det känns som om man har sett handlingen i filmer förr så tycker jag att den är väldigt bra. Man blir berörd av den och framför allt man får sig en tankeställare när man ser den.
Se den flera gånger, den blir bara bättre o bättre.

Att de dessutom har med ett av mina favorit band i slutet när eftertexterna rullar är ju ett stort plus. 

The kooks - Naive


Riverside - mini serie

För er som vill kolla på en serie men har inte så mycket tid. Kolla då på SVT PLAY´s miniserie Riverside. Ett nytt avsnitt varje dag som endast är 6 minuter långt.

Riverside är en liten version av andra avenyn. Så gillar du andra avenyn gillar du nog även detta. Riverside är dock aningen mer B. Absolut inte de bästa skådespelarna om man säger så, man får sig ett skratt. Men tycker ändå att det är en sevärd serie.


Final Destination 4

Under det som skulle ha blivit en kul dag på racerbanan får Nick O’Bannon en hemsk föraning om en annalkande katastrof. Nick grips av panik och övertalar sina vänner att fly – bara några sekunder innan hans vision blir till fruktansvärd verklighet och en rad bisarra händelser får stadion att rasa samman. Vännerna tror att de har lurat döden och fått en ny chans i livet, men det som hänt är bara början. Nicks föraningar fortsätter och de som har överlevt olyckan dör, en efter en. Nick måste lista ut hur han ska kunna lura döden ytterligare en gång, denna gång slutgiltigt, innan han själv går ett grymt öde till mötes.

Regi:
David R. Ellis
Genre: Skräck
Skådespelare: Bobby Campo, Shantel VanSanten, Nick Zano, Haley Webb och Mykelti Williamson m.fl.
Utgivningsår: 2009
Mitt betyg: 4/5

 
Som jag har väntat på denna film. Läste någonstans för länge sen att det skulle komma en fyra men vågades inte hoppas men nu är den här.
       Det finns inget mer att säga om den än att den är precis lika bra som de andra! SE DEN!





Pirates of Caribbean: On stranger tides

Fjärde Pirates of the Caribbean får svensk biopremiär sommaren 2011.
Jag dör av längtan, får bli att kolla på de andra tre flera gnåger om under tiden.


Uppföljaren till succén Instängd

Jag är lycklig, jag hade en period för ett bra tag sen då jag i stort sätt bara kollade på en ända film, filmen instängd. Nu nästa år, 2010 kommer tvåan.
Hoppas verkligen att den är lika bra, kan knappt hålla mig måste få se den NU!



Sarah kommer ensam upp ur ett grottsystem efter en expedition i Appalacherna som hon genomfört tillsammans med fem väninnor. Hon är förvirrad och skadad, talar osammanhängande och är utom sig av fasa. Sheriff Vaines känner sig skeptisk inför den information han lyckas få ur Sarah, och är övertygad om att hennes psykos döljer en mycket mörkare sanning.

Genre: Thriller, Skräck
Regi: Jon Harris
Skådespelare: Shauna MacDonald, Natalie Mendoza
Biopremiär: 2010-01-22

 


Män som hatar kvinnor - en blivande världs succé?

Den amerikanska biopubliken kan se fram emot den första filmen i Millenniumtrilogin, Män som hatar kvinnor .
Det Chicagobaserade bolaget Music Box Films har nämligen köpt distributionsrättigheterna för USA. Filmen planeras få premiär i mars 2010.

Män som hatar kvinnor har nu sålts till mer än trettio länder totalt och hittills har filmen setts av över 6,6 miljoner biobesökare. Nyligen nominerades filmen även till ”The People´s Choice Award” som delas ut av European Film Academy.

Den andra filmen i Millenniumtrilogin, Flickan som lekte med elden, hade premiär i Sverige, Norge, Danmark och Finland den 19 september och har hittills haft över en miljon besökare i de fyra länderna. Den tredje filmen i trilogin, Luftslottet som sprängdes, har premiär i Skandinavien den 27 november.

Topplista: mest sedda biofilmerna i Sverige 9 till 11 oktober


Denna helg från 9 till 11 oktober vad dessa de mest populära filmerna på Sveriges alla biografer.
       Några som jag inte har kollat på så kan inte yttra mig så mycket om dem men aa, de är säkert bra.

1. Flickan som lekte med elden
2. Fame
3. G-Force
4. Surrogates
5. Julie & Julia 
6. Inglourious Basterds
7. Ice Age 3
8. The Ugly Truth
9. Nicke Nyfiken 2 - Apa på rymmen
10. Sommaren med Göran


Bring It On: Fight to the Finish

Lina Cruz måste flytta till en mer snobbig del av stan då hennes mor har gift om sig. Hon måste nu anpassa sig till sin nya omgivning som består av en halvsyster som inte är ett dugg lik henne själv och jobbiga nya klasskamrater. Dessutom vill hon likt tidigare bli skolans bästa cheerleader.

Regi:
Bille Woodruff
Genre: Komedi, Sport
Skådespelare: Christina Milian, Cody Longo m.fl.
Utgivningsår: 2009
Mitt betyg: 4/5


En bring it on film är en bring it on film lixom.
Klart värd att se, man blir verkligen glad av den. Lagom fartfylld o rolig. Absolut ett filmtips om man vill bli på lite danshumör.






Kill Theory

Ett gäng ungdomar firar att de har tagit sin examen. Men de stöter på en sadistisk mördare som tvingar dem i en lek som går ut på att döda varandra för att själva kunna överleva.

Regi:
Chris Moore

Genre: Skräck


Skådespelare:

Agnes Bruckner, Patrick Flueger, Teddy Dunn, Daniel Franzese, Don McManus, Ryanne Duzich m.fl.

Utgivningsår:
2009

Mitt betyg: 2/5

Förutsägbar, man visste redan från första stund vad som skulle hända.
Känns som om man har sett detta förr lixom. Och med tanke på att jag inte orkade kolla mer än fem minuter första gången jag satte på den så är det ingen bra film. Men visst, kul o se, alltid kul o ha sett många filmer.

Jag ursäktar det dåliga klippet, fanns inget bättre!

I love you, man

Den framgångsrika mäklaren Peter Klaven som, efter att ha förlovat sig med sina drömmars kvinna Zooey, till sin förtret upptäcker att han inte har någon manlig vän nära nog att vara hans best man. Peter ger sig genast ut på en rad bisarraoch obekväma ”mansdejter” i syfte att finna en sådan vän, vilket han också gör när han träffar Sydney Fife – en karismatisk man som älskar att ha kul, raka motsatsen till Peter, och de två männen fäster sig omedelbart vid varandra. Menju mer närstående de två männen blir, desto mer skadas Peters förhållande till Zooey och i slutändan tvingas han göra ett val mellan sin fästmö och sin nyfunne vän i en historia som på ett komiskt sätt utforskar vad som ligger i kärnan av manlig vänskap och vad det verkligen innebär att vara vänner.

Regi:
John Hamburg

Genre: Komedi

Skådespelare: Rashida Jones, Paul Rudd, Jason Segel, m.fl.

Utgivningsår:
2009

Mitt betyg: 5/5


Klockren! Precis en film i min smak, lättsam och rolig.
Inte så jätte många kloka ord men den hade en del kommentarer man ska lägga på minnet.

 

 

”Försöka är att godta misslyckanden. Säger du att du kommer klara det, så kommer du göra det!”


Rush - Limelight


Confessions of a shopaholic

Baserad på de framgångsrika chiclitböckerna skrivna av Sophie Kinsella. Storyn i sig är inte originell på något vis. Den utspelar sig på Manhattan i New York och handlar om en modeintresserad ung kvinna, som drömmer om att en dag kunna titulera sig som journalist på det stora modemagasinet Alette.


Regi:
P.J. Hogan

Genre:
Komedi, Romantik

Skådespelare:
John Goodman, Joan Cusack, Isla Fisher, m.fl.

Utgivningsår:
2009

Mitt betyg:
4/5


En bra film, klart värd att se.
Den är lättsam och några skratt får man allt fram.
Perfekt för en tråkig dag då man absolut inte har något att göra!







Flickan som lekte med elden

I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. Hon blir anklagad för trippelmord och dras in i en härva som leder tillbaka till hennes mörka förflutna.

Regi: Daniel Alfredson

Genre: Drama, Thriller

Skådespelare: Noomi Rapace,
Mikael Nyqvist m.fl

Utgivningsår:
2009

Mitt betyg: 5/5


Lika bra som ettan!
Det är inte ofta jag är nöjd med en film då jag älskade boken så mycket som jag gjorde med denna. Man missar så mycket när man skapar filmen men jag tycker verkligen att man lyckades med dessa!


Män som hatar kvinnor

Journalisten Mikael Blomkvist har blivit dömd för förtal och vill undslippa uppmärksamheten i Stockholm. Av industrimagnaten Henrik Vanger får han i uppdrag att skriva familjen Vangers släktkrönika, men egentligen vill Vanger att han ska titta närmare på dennes brorsdotter Harriets märkliga försvinnande sommaren 1966. Blomkvist får hjälp av den unga och socialt missanpassade datahackern Lisbeth Salander. I sitt grävande i familjen Vangers förflutna snubblar de över en mörkare och blodigare historia än vad de kunnat föreställa sig.

 
Regi: Niels Arden Oplev

Genre: Drama, Thriller

Skådespelare:
Noomi Rapace, Mikael Nyqvist m.fl

Utgivningsår:
2009

Mitt betyg: 5/5

 
En otroligt bra film som sitter kvar i tankarna långt efter att man har kollat klart.
Men klart att boken var bättre men jag tycker att man lyckades med att få med alla viktiga delar. De lyckades verkligen med att fånga tittarna och framför allt lyckades de så att man fick nästan lika starka känslor för filmen som för boken.

Jag tycker att de lyckades!


Angus, thongs and perfect snogging

14 åriga Georgia Nicolson lever ett liv med hennes föräldrar som absolut inte förstår sig på henne och hennes irriterande treåriga syster.
Som tröst så har hon sin älskade katt Angus och hennes bästa vänner. Tillsammans gör de allt de kan för att uppleva Georgias två högsta önskningar: att få en härlig sex-gud till pojkvän, som visar att hon är en mogna och sofistikerade kvinna och att ha det största 15 års festen någonsin.

Regi:
Gurinder Chadha

Genre: Komedi, drama

Skådespelare: Georgia Groome, Eleanor Tomlinson, Aaron Johnson, m. fl.

Utgivningsår:
2008

Mitt betyg: 4/5

En klockren film om man inte har något att göra och man bara vill titta på en film då man inte behöver tänka så mycket.
Georgia är väldigt speciell vilket gör hela filmen betydligt mer rolig.Visst inte den bästa film jag sett men rolig är den!
Värd att se, en hel del bra musik och roliga kommentarer.


Stiff Dylans - Ultraviolet




Peaceful Warrior

Ett slumpmässigt möte med en främling förändrar livet för en collegegymnast.


Regi:
Victor Salva

Genre: Drama, sport, filosofi

Skådespelare:
Scott Mechlowicz, Nick Nolte, Amy Smart, Paul Wesley, Ashton Holmes, Agnes Bruckner, BJ Britt, Beatrice Rosen

Utgivningsår: 2006

Mitt betyg: 5/5

 

Min favorit film tror jag nog! Vet inte hur många gånger jag har kollat på den. Den är helt fantastisk. Älskar filosofi, o filosofi är det rakt igenom denna film. Man sprider verkligen ett budskap som alla borde ta till sig lite av, inte allt men en del av det.

Jag tycker absolut att man ska ge den en chans. Men som sagt det är mycket filosofi så den är speciell.

Men med rätt inställning så tror jag att du som tittare kommer få en härlig filmupplevelse och framförallt om man verkligen lyssnar på vad de säger så kommer man inse att livet har så mycket mer att ge än vad man tror!

 

”Det är aldrig inget som sker”

”Resan är vad som bringar lycka, inte målet”

”Var är du? Här. Vad är klockan? Nu. Vad är du? Detta ögonblick”


För alla er som älskar att gå på bio....

 

För alla er som älskar att gå på bio men anser att det är en aning för dyrt för att kunna gå så ofta som man skulle önska att man kunde göra. Nu har ni chansen att samla ihop poäng som man sedan kan byta ut mot biobiljetter eller presentkort.

Klicka på banderollen för att komma direkt till Gratisbio.

The Ghosts of Girlfriends Past

Den världsberömda modefotografen Colin Mead är sinnebilden för en playboy. Han är snygg, självsäker och framgångsrik, framför allt när det gäller kvinnor. Han lever livets glada dagar och låter sig inte snärjas av någon. Colin verkar ha precis allt han önskar sig, allt utom kärlek. Men å andra sidan är kärlek inte något som Colin saknar eftersom han inte tror på kärleken. Faktum är att han ägnat hela sitt liv åt att hålla sig så långt som möjligt ifrån allt som påminner om kärlek. Men allt förändras då Colin återvänder till sitt föräldrahem när hans yngre bror ska gifta sig. Plötsligt ställs han öga mot öga med det förflutna. Och med en rad före detta flickvänner…


Regi:
Mark Waters

Genre:
Komedi, Romantik

Skådespelare:
Matthew McConaughey, Jennifer Garner m.fl.

Mitt betyg:
4/5    

 
Ett bra budskap men aa ingen absolut favoritfilm.
Den fungerar en regnig dag som denna då man vill mysa i soffan med en film och fälla någon tår ibland.
Värd o se, det tycker jag men ha inga höga förväntningar !

 
”Du kan inte köra ifrån ditt förflutna”





The Proposal

Äntligen har jag fått tag på the Proposal.

Måste säga att det blev en stor besvikelse! Visst klart att den var bra men, ne blev besviken. Man får aldrig ha höga förväntningar på en film, man blir bara besviken då.

Ha alltid låga förväntningar då kan man bara bli positivt överraskad!

 

Aja över till filmens handling

       Den krävande kvinnliga chefen gifter sig med sin unge manlige assistent för att slippa skickas tillbaka till Canada. Det hela är bara ett skenäktenskap men efter ett tag dyker äkta känslor upp…

 

Regi: Anne Fletcher

Genre:
Komedi, Romantik

Speltid:
1h 47m

Skådespelare:
Sandra Bullock, Ryan Reynolds, m.fl.

Mitt betyg:
3/5








Min blogg om film..

Här kommer ni kunna läsa om filmer, få tips och även läsa olika citat som berör eller har en bra mening. Jag kommer att reflektera mycket om filmens handling, vad de säger och gör.
En film blir så mycket bättre om man sätter sig och reflekterar över vad som sägs.

En films syfte är att beröra och utveckla dig som tittare.

En film är så mycket mer än bara underhållning!  


RSS 2.0